Spar penge

Har du styr på din a-kasse? Find den helt rigtige til dine behov

Du har måske før hørt om a-kasser og hvor vigtigt det er, at være medlem af én. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, bør du straks lede efter en. Du skal bare være opmærksom på, at der er forskel på a-kasserne, både med priser men også med hvilke faglige felter, de dækker over. Her får du hjælp til de vigtigste punkter.

Find den a-kasse der dækker dit faglige felt

Noget af det vigtigste bag en god a-kasse, er god, faglig sparring angående jobsøgning og karriere. Hvis du er ny på arbejdsmarkedet, eller hvis du ønsker at skifte retning, er det rart med en god rådgivning, fra folk der kender dit arbejdsfelt. Derfor bør du først og fremmest finde en a-kasse, som du kan føle dig tryg ved.

Sammenlign a-kasser og deres priser

Hvis du finder flere potentielle a-kasser, er det en god idé at undersøge priserne blandt dem. Det er som regel ikke fordi der er markante forskelle, men nok til at det kan løbe op, i løbet af et år. På migogaalborg.dk kan du finde en liste over potentielle a-kasser, samt deres priser.

Har du brug for noget ekstra?

Ligesom med priserne, er der også forskel på hvor meget og hvad a-kasserne kan tilbyde. Det kan for eksempel være ekstra lønsikringstilbud, kurser eller samlerabat hvis du tilvælger fagforening. Det kan også være værd at overveje, i forbindelse med valg af a-kasse.

Sikkerhedsnettet hvis du bliver arbejdsløs

En a-kasse fungerer som dit sikkerhedsnet, hvis du skulle blive arbejdsløs. Derfor bør du indmelde dig, hvis du ønsker at sikre dig selv, i sådan en situation. Det er surt at miste sit arbejde, men betryggende at vide, at din a-kasse hjælper dig tilbage på arbejdsmarkedet igen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like