Computer

Gør arbejdet ved tastaturet mere komfortabelt

Sidder du mange timer dagligt foran computeren hver dag og oplever du smerter? Så kan det være en god idé at tage action og gøre din kontorplads mere ergonomisk. Men hvordan gør man det? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Ergonomisk mus og tastatur

Et oplagt sted at begynde hvis du ønsker mere ergonomi i hverdagen er ved at anskaffe dig et ergonomisk tastatur og en ergonomisk mus. Der findes mange forskellige ergonomiske løsninger på markedet, når det kommer til mus og tastaturer. Et anerkendt brand er Contour, der blandt andet er kendt for deres Rollermouse og Unimouse. Contour Rollermouse adskiller sig fra en klassisk mus ved at selve musen er en “stang”, der sidder i forlængelse af tastaturet. Fidusen er at du kan have dine hænder i samme position, så du ikke skal flytte arm/hånd, når du skal bruge din mus. Med en Contour Rollermouse kan du have dine hænder i samme position, så du undgår mange bevægelser i arme/hænder. Du kan også tilkøbe et tastatur, der passer til Rollermouse.

Variér din arbejdsstilling

For at forebygge kontorskader er det en god idé at variere din arbejdsstilling, så du sætter gang i krop og blodomløb. Du kan for eksempel gøre dette ved at bruge et hæve/sænkebord, så du har mulighed for at stå op i løbet af dagen. Det er godt med afveksling, så musklerne i kroppen kommer på arbejde, og der bliver sat gang i blodomløbet. Som en anden løsning kan du også anskaffe dig en kontorstol uden ryglæn. Det sætter kroppen på arbejde, når du skal bruge musklerne for at sidde oprejst. Nogle kontorer har en sadelstol, som medarbejderne kan veksle mellem.

Vær aktiv mens du arbejder

En anden løsning for at få gang i kroppen mens du arbejder kan være ved at investere i en kontorcykel eller et gåbånd. Disse redskaber kan ses som et supplement til hæve/sænkebordet. En kontorcykel kan være god at have til deling på et kontor, hvor den enkelte medarbejder kan bruge cyklen, når vedkommende ønsker. Typisk bruger man ikke en kontorcykel hele dagen men i mindre tidsintervaller.

Som du kan læse er der masser af muligheder, hvis du ønsker at forbedre ergonomien, når du sidder ved tastaturet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like